joi, 29 septembrie 2011

Date de contact actualizate


Stimati clienti si dragi prieteni,


Odata cu schimbarea de look a blog-ului nostru, am facut cateva mici modificari si in datele de contact. Asa ca ne facem datoria sa va anuntam ca ne puteti contacta astfel:

E-mail: amenajari.interior.exterior@gmail.com

Telefon fix: 021.380.66.62

Fax: 0378.10.66.80

Telefon mobil: 0727.511.950 sau 0731.361.410

Blog: http://casacustil.blogspot.com.

Iar pentru mai multe imagini de la alte lucrari executate de echipa noastra ne puteti gasi si pe  FACEBOOK !


Cu stima,

Alin Vasii

Reprezentant tehnic si comercial
SC ALEXXELA I&T TRADING SRL







miercuri, 28 septembrie 2011

Casa moderna in Gothenburg – Prezentarea unor aranjamente interioare impresionante


Aceasta casa fantastica din Gothenburg, Suedia impresioneaza prin minunatul design interior. Potrivit Skeppsholmen, locuinta are nu mai putin de 9 camere si o suprafata de 400 de metri patrati. Avand integrata o gradina naturala inchisa cu vedere libera catre mare, pare ca acest cuib a fost proiectat pentru o vacanta lunga la plaja.

Casa are un etaj deschis cu multe legaturi spre diverse spatii sociale si este suficient de mare pentru a gazdui doua familii (cu doua livinguri separate, bineinteles). Tavanele inalte, luminatoarele si ferestrele generoase transforma acest spatiu intr-o casa aerisita si foarte bine iluminata.

Intrarea impresionanta dezvaluie un bar mic, o zona de socializare cu o sofa confortabila si fotolii, un semineu si o scara estetica ce duce spre etajul superior. Dormitorul cu propriul dulap imens si baia mare, atat cu dus, cat si cu cada cu jacuzzi sunt unele dintre elementele cele mai frumoase ale acestei case. Locuinta mai are si o sala de gimnastica, o sauna si o pivnita cu vinuri. Primul etaj este legat de zona piscinei, perfecta pentru un scaldat rapid si o baie de soare.

Speram sa vizionati cu placere pozele de mai jos si sa va ofere idei folositoare pentru noile voastre locuinte!

 


















 

marți, 27 septembrie 2011

5 niveluri de finisare a gips-cartonului


Pereti placati cu gips-carton
Atunci cand ajungeti in stadiul de finisare a gips-cartonului, exista 5 niveluri diferite de finisaj la care trebuie sa ganditi atunci cand incheiati contractul cu prestatorul de servicii. Este foarte important sa intelegeti pretul si de ce acesta difera de la un nivel la altul. Asigurati-va ca nivelul de finisare a rigipsului si calitatea sunt mentionate in contract. Nu trebuie sa acceptati un pret mai mare si sa constatati la final ca nu a rezultat calitatea dorita de voi.

Nivelul 0 de finisaj al rigipsului

La nivelul 0 finisarea gips-cartonului inseamna doar placarea cu placi de rigips. Acest nivel este bun in situatiile in care beneficiarul nu s-a decis ce doreste.

Nivelul 1 de finisaj al rigipsului


La acest nivel, calitatea finisarii gips-cartonului presupune placarea cu rigips si aplicarea de banda cu adeziv pentru rigips la imbinarile dintre placi si colturile interioare. Dar nu si pe suruburi sau cuie. Inca o data, acest nivel este acceptabil daca faceti voi singuri aceasta treaba, daca vreti sa economisiti bani si sa continuati finisajul la o data ulterioara. Poate fi utilizat in poduri, garajuri, ateliere, spatii de lucru etc., acolo unde calitatea finisajului nu are importanta.

Nivelul 2 de finisaj al rigipsului

La acest nivel, finisajul gips-cartonului merge un pas inainte fata de nivelul 1. Prestatorul va aplica banda din fibra de sticla pe toate imbinarile si la colturile interioare. Dar va aplica si un strat suplimentar de adeziv pentru rigips la toate imbinarile, colturile, capetele de suruburi si pe
Imbinarile acoperite cu banda si adeziv

alte zone care au nevoie sa fie acoperite. Acest nivel este acceptabil tot in ateliere, spatii de lucru, garajuri, poduri sau zone in care nu se pune mare pret pe calitate. De asemenea, poate fi adoptat pentru bai, unde produsul finit este placarea cu faianta, asa ca importanta calitatii finisajului gips-cartonului nu este pe primul loc.

Nivelul 3 de finisaj al rigipsului

Cand se avanseaza la nivelul 3, calitatea finisajului incepe sa fie la standardele necesare pentru a se putea aplica tapet, vopsea lavabila sau alte finisaje, desi calitatea nu este inca perfecta. La acest nivel, imbinarile placilor de gips-carton pot fi vizibile pentru unii si „invizibile” pentru altii. Depinde de persoana care evalueaza peretii din rigips.

In acest stadiu, toate imbinarile si colturile au banda incorporata in adezivul pentru rigips, plus un strat suplimentar de adeziv. Toate accesoriile, denivelarile, bordurile si suruburile vor fi acoperite cu doua straturi diferite de glet. La acest nivel nu mai este acceptabil ca peretii din gips-carton sa mai prezinte santuri, zgarieturi sau urme de echipamente de lucru. Toate suprafetele trebuiesc finisate cu smirghel si deprafuite, pentru a fi gata de aplicarea stratului de amorsa.

Acest nivel de finisaj al rigipsului este acceptabil pentru majoritatea culorilor deschise, care nu scot in evidenta imperfectiunile peretilor. Daca aveti de gand sa vopsiti in culori inchise, atunci ar trebuie sa va ganditi sa avansati la nivelul 4 de finisaj.

Nivelul 4 de finisaj al rigipsului


Pentru nivelul 4 de finisaj toate imbinarile, colturile, accesoriile, marginile vor fi acoperite cu 2 straturi diferite de material, inclusiv banda. Toate denivelarile si suruburile vor avea 3 straturi de glet. La nivelul 4 deja calitatea finisajului este una deosebita si aplicabila majoritatiiutilizarilor. In cazul in care doriti sa folositi o vopsea cu efect decorativ cu luciu trebuie sa avansati la nivelul 5, deoarece aceasta va scoate in evidenta toate imperfectiunile
Tavan fals din gips-carton cu spoturi
peretilor.

Nivelul 5 de finisaj al rigipsului

Se urmeaza pasii de la nivelul 4, plus inca un strat fin de finisaj pe intreaga suprafata a peretilor. Pe fiecare particica a peretilor si tavanelor va fi aplicata o pojghita subtire de glet de finisaj, se va smirghelui si deprafui, pentru a elimina toate imperfectiunile peretilor. De obicei se foloseste in locuintele foarte bine luminate, in zonele cu corpuri de iluminat si de clientii foarte pretentiosi. Acest nivel este recomandat a se executa de echipe de profesionisti, care vor integra si alte elemente de design in renovarea camerelor. 

Pentru o lista de preturi pentru fiecare nivel in parte, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0727.511.950 sau la adresa de mail alin.vasii@yahoo.com.

luni, 26 septembrie 2011

O baie noua – Cereti sfatul unui instalator profesionist

Chiuveta, cada cu baterie dus si toaleta

Daca baia voastra are nevoie de o schimbare de look si doriti sa instalati noi accesorii sanitare si tevi,  trebuie sa angajati un instalator profesionist, pe care sa va puteti baza si va face o treaba buna.

Baile si accesoriile pentru baie exista pe piata sub o forma unei vaste game, de la baile traditionale care masoara 1800x2400 m pana la baile enorme de dimensiunile unei sali de bal si pana la cabinele micute de dus.

De la baile de sezut pana la jacuzzi-urile pline de bule, de la dusurile puternice la camarutele cu un dus subtil, apa joaca un rol important in rutina zilnica. Exista o gama variata si covarsitoare de produse pe piata de specialitate, de la bai cu hidromasaj, robinete care ne dau apa fara sa le atingem, robinete care combina apa, dusuri cu termostat, toalete care se atarna pe perete, bideuri si nu numai. Totusi, robinetii, tevile, accesoriile montate gresit pot duce la apa fierbinte cand va doriti un dus caldut sau la apa rece ca gheata in loc de una cu o temperatura placuta sau chiar la probeleme mai mari.

Vizitati un centru specializat in design-ul bailor

Informati-va bine ce tipuri de bai si obiecte si accesorii sanitare sunt in prezent disponibile pe piata, acest lucru fiind destul de usor de realizat si din confortul fotoliului de acasa, prin navigarea pe internet, prin magazinele si revistele de specialitate, care va pot oferi idei si sugestii referitoare la imbunatatirea aspectului locuintei. Odata ce ati decis care stil s-ar potrivi baii voastre, dar si bugetului, mergeti si la expozitiile din domeniu, pentru a vedea in practica ultimele noutati si produsele ce vi se ofera.

Schitati un plan al baii pe care o visati, inclusiv cu masuratori si note despre cum si unde vreti sa mutati diverse. Luati planul cu voi la magazin si discutati si cu vanzatorul despre obiectele ce s-ar potrivi mai bine. Unele magazine de specialitate va pot recomanda un instalator profesionist cu care colaboreaza si va poate da sfaturi exacte privind solutiile ce trebuiesc adoptate si va pot estima si un cost al lucrarii. Daca nu, cu siguranta puteti cauta pe internet,

Dus si rafturi pentru produse de baie
pe site-uri de specialitate, sau puteti face cercetari printre prieteni si cunostinte, ca sa fiti astfel siguri de seriozitatea instalatorului.

Gasirea unui instalator autorizat

Atunci cand alegeti un instalator, asigurati-va ca optati pentru acela care este recomandat cu incredere si a carui munca s-a dovedit a fi de calitate ridicata. Daca incearca sa va impresioneze adoptand un limbaj dificil de inteles, cu termeni sofisticati, nu este suficient, un instalator priceput va fi capabil sa asigure toate lucrarile, sa execute toate traseele si sa monteze toate accesoriile, care apoi vor functiona asa cum trebuie. Un instalator demn de incredere va aduce recomandari de la clientii anteriori si va va pune in legatura cu alti clienti pentru a-i evalua lucrarile executate.

Insistati sa va dea un deviz scris, nu fiti multumiti cu un cost estimativ declarat verbal si nu acceptati imediat pretul. Cel mai ieftin pret nu este intotdeauna si cel mai bun. Si vedeti si termenul de executie. Ambele parti trebuie sa fie de acord cu el.

Daca ati angajat un designer pentru a va ajuta cu renovarea baii, acesta poate sa colaboreze cu un instalator sau cu o echipa de especialisti care va executa lucrarea. Chiar si in aceasta situatie, verificati-le referintele si discutati cu clientii anteriori.


Apa este importanta – nu o irositi!

In loc sa tineti deschis robinetul atunci cand va spalati pe dinti, dati-i drumul atunci cand va clatiti. Veti obtine o economie de 9 litri de apa pe minut.


Un robinet care picura continuu iroseste in jur de 90 de litri de apa pe saptamana, asa ca grabiti-va sa-l reparati.


Accesorii baie
Apa incalzita se mentine mai mult timp calda intr-o baie din acrilic decat intr-una emailata, asa ca ganditi-va si la acest aspect cand faceti alegerea.

Economisiti apa prin petrecerea unui timp mai scurt intr-un dus cu termostat.

Sistemele moderne, de tragere a apei, sunt duale, cu un buton mare si cu unul mai mic, permitandu-va sa alegeti butonul mai mic pentru un debit de 4 l (ideal pentru deseurile lichide) sau butonul mare pentru deseurile substantiale.

Instalator de serviciu: Alin Vasii - 0727.511.950