miercuri, 21 martie 2012

Fatade in nuante de galben si auriu

Galbenul deschis si culorile aurii vor oferi aproape oricarei case o senzatie de caldura. Nuantele de galben sunt tot timpul foarte usor de adaptat, armonizandu-se foarte bine cu caramida si cu piatra.

Albul si griul sunt culorile cu care se pot vopsi ornamentele caselor vopsite cu galben pal. Galbenul mai inchis si auriul merg foarte bine cu maronul si cu rosul inchis.

Mai jos gasiti cateva imagini care va dau o idee despre modul cum puteti folosi galbenul si auriul pentru a va redecora fatada casei. Iar daca aveti nevoie de mai mult ajutor, va invitam sa accesati arhiva blogului, pentru a citi si alte articole despre alegerea culorilor pentru vopsirea fatadei.

Fatada in nuante de galben cremos

O usa rosie vesela adauga sentimentul de ospitalitate acestei case traditionale din Cape Cod, vopsita cu galben colonial, decoratiunile fiind vopsite in alb curat. Glafurile ferestrelor sunt si ele vopsite tot in alb. Acoperisul este gri, o alta culoare potrivita pentru galben.

Fatada de culoare galben aprins

Stilul care foloseste galbenul aprins este de obicei conservator, dar acest “galben soare” nu este deloc conservator. Pajistea verde din fata vilei completeaza arhitectura si coloritul acesteia, acoperisul optand pentru o nuanta de rosu, care sa accentueze galbenul fatadei si albul din jurul ferestrelor.

Fatada in nuante de galben si verde

Ornamentele vopsite cu verde oliv si un strop de rosu dramatic accentueaza galbenul folosit pentru fatada acestei vile deosebite din Texas. Aspectul acestei case este unul simplu, fara prea multe detalii.

Fatada galben - rosu

Aceasta casa din Germania a suferit o schimbare dramatica dupa ce a fost vopsita cu galben si cateva accente de rosu. Stilul este simplu, acoperisul inchis la culoare accentuand culoarea aprinsa a galbenului. Unghiurile ascutite se potrivesc intocmai cu acest galben stralucitor.

Fatada in nuante de bej si oliv

Verdele oliv este in mod natural complementar cu fatada bej a acestei locuinte. In plus, ornamentele cu piatra care imita caramida nu fac decat sa accentueze nuanta placuta de galben pal, care se imbina foarte bine si cu verdele aprins al peluzei.

Fatada in nuante de galben si alb

O gradina colorata a fost cea care a ispirat vopsirea acestei vile cu aceasta nuanta vesela de galben. Observam din nou ornamentele vopsite in alb, usa rosie si caramida decorativa, care accentueaza galbenul. Senzatia este de veselie si liniste.

marți, 20 martie 2012

Fatade de case in nuante de albastru

Intr-o maniera asemanatoare cu a cerului, albastrul are si el mai multe stari de spirit. O casa de o nuanta albastru deschis pare jucausa, mai ales in combinatie cu un alb pur si indraznet. Albastrul cu tente de gri si albastrul inchis, aproape spre negru, sugereaza o demnitate linistita. Accentele de rosu inchis pot adauga expresivitate albastrului inchis.

Amestecul de nuante de albastru poate fi dificil, doua nuante diferite de albastru intrand adesea in conflict. Pentru a fi siguri, alegeti o singura nuanta de albastru si combinati-o cu alb, gri sau rosu pentru ornamente si detalii.

Imaginile prezentate in galeria de mai jos va prezinta cateva modalitati de a folosi nuantele de albastru pentru a va redecora fatada casei. Iar daca nu sunteti multumiti de aceasta culoare, cititi si articolele care va prezinta si alte combinatii de culori, precum cateva sfaturi despre vopsirea fatadei.

Fatada in nuante de bej si albastru
Detaliile arhitecturale sunt accentuate atunci cand sunt vopsite cu o culoare mai deschisa. Aceasta fatada foloseste o nuanta netraditionala de albastru marin inchis. Ornamentele sunt vopsite cu bej.



Fatada cu albastru, galben si culoarea lavandei

Vecinii nu si-ar dori cu siguranta sa va vopsiti casa folosind culoarea lavandei, galbenul si albastrul, dar aceste culori gen “oua de Paste” adauga o senzatie de joaca si buna dispozitie acestei vile.


Albastru Victorian stralucitor

Aceasta nuanta de albastru nu este una traditionala pentru stilul Victorian, dar se armonizeaza foarte bine cu nuanta de gri a acoperisului inalt al acestei case. Ornamentele sunt vopsite in nuanta de alb clar.