sâmbătă, 15 iunie 2013

29 de idei pentru a-ti amenaja dormitorul

 
Camerele mici se regasesc adesea in apartamentele cu suprafete reduse sau in casele modeste. Apartamentele mai mici par totusi mai intime, mult mai conectate cu persoana care locuieste in ele, fiind precum micul lor univers, care graviteaza in jurul lor impreuna cu cateva lucruri care sunt intr-adevar relevante si nimic in plus.

Designerii si arhitectii sunt supusi provocarilor zilnic, atunci cand trebuie sa potriveasca o personalitate mare, de obicei necunoscuta, intr-un mic dormitor, asa ca ei ne incurajeaza sa mergem pe varianta cea mai simpla, sa ne exprimam personalitatea si felul natural de a fi, sa ne punem propria amprenta asupra camerei.

In cele ce urmeaza, am facut o selectie de idei pentru amenajarea unui dormitor mic, pentru a va inspira si a va ajuta sa gasiti varianta potrivita pentru dormitorul vostru de vis.

Exista cateva lucruri care va pot ajuta daca doriti ca o camera mica sa para mai mare. Spre exemplu, puteti folosi oglinzi enorme pentru a dubla lungimea camerei, sau chiar mai bine, puteti folosi oglinzi pe doi pereti paraleli ai camerei si va rezulta iluzia unei camere interminabile, dar aceasta varianta poate fi prea ciudata pentru unele persoane.

Un alt sfat important este sa folositi culori deschise. Cea mai folosita culoare este albul, datorita senzatiei de marire a spatiului si ca zona in cauza “respira”. De asemenea, reducerea dimeniunii patului sau integrarea acestuia intr-un perete poate sa functioneze foarte bine pentru anumite spatii. 

Va sugeram sa analizati modele de design interior pentru dormitoare mici prezentate mai jos si sa extrageti din ele doar acele lucruri care vi se potrivesc.

Iar daca aveti nevoie de ajutor cu partea de lucrari de amenajari interioare sau reparatii, contactati-ne si va vom pune la dispozitie resursele noastre.


 

 














 











Sfat de final
Indiferent cat de mic este spatiul, intotdeauna exista o solutie. Uitati-va in jur si fiti sinceri cu voi insiva si alegeti 2 sau 3 lucruri inutile care va ocupa spatiu degeaba. Eliminati lucrurile inutile si pastrati totul simplu. E mai usor sa va bucurati de o viata simpla, asa ca alegeti o casa simpla.
Sursa fotografiilor: http://www.homesthetics.net/

joi, 13 iunie 2013

Idei mari pentru o baie mica



Oare marimea conteaza atat de mult? Ei bine, se spune ca baia este una dintre cele mai importante camere din casa. Acesta ar fi locul perfect pentru a-ti gasi linistea dupa o zi lunga si obositoare. Dar in apartamente spatiul dedicat baii este destul de redus. De aceea este foarte important sa stii cum sa iti amenajezi baia pentru a avea un aspect elegant si atractiv.

Folosirea culorilor deschise si vii poate conferi impresia de mai mult spatiu. De asemenea puteti folosi contraste intre culori inchise si culori deschise si luminoase.

Dar mai bine dati mai jos, pentru a va inspira din imaginile prezentate de cativa designeri specializati in bai de dimensiuni reduse.
Combinatia de alb cu maro inchis, dar si lumina naturala provenita de la fereastra ofera mai mult confort.
Designer-ul a utilizat placi de mozaic si culoarea alb pentru a obtine o zona deschisa si bine luminata.
In ciuda spatiului limitat, designer-ul  a reusit sa imparta baia in 3 zone, a dusului, a toaletei si a oglinzii.
Accentuam aici singura sursa de lumina suspendata de tavan, care, fara indoiala, asigura iluminatul intregii bai.
Vopseaua verde in combinatie cu accesoriile sanitare albe creaza texturi fine care se imbina perfect cu texturile mai aspre.
Spatiul este limitat, dar culorile alb si bej folosite ofera acestei bai un aspect mai spatios.

Prin urmare, nu trebuie sa fim stresati de faptul ca acem o baie mica. Desi uneori poate fi mai dificil de amenajat, cu accesoriile si culorile potrivite se poate obtine spatiu suplimentar.

luni, 10 iunie 2013

Interioarele albe, un must have


Albul reprezinta perfectiunea, prospetimea si pacea si este adesea utilizat pentru a crea senzatia de spatiu marit. Interioarele albe sunt in acest sezon un must have, indiferent de functiunea spatiului.


Folosit in dormitor, albul ajuta la obtinerea unui spatiu relaxant si linistitor. Utilizat la finisarea peretilor si a pardoselii, dar si sub forma de mobilier, albul creeaza senzatia de prospetime si de curatenie, fiind, totodata culoarea puritatii. Un pat alb, ce poate fi prevazut si cu un baldachin, acompaniat de noptiere albe si de o comoda in aceeasi culoare, formeaza un spatiu perfect pentru a te putea odihni. Ca accente de culoare, poti folosi tonuri de roz pal sau de gri.

Dormitor alb

Intrucat albul are capacitatea de a reflecta lumina, acesta creeaza senzatia de marire a spatiului. Din acest motiv, poti apela la aceasta culoare si pentru a decora holul. In general, holurile sunt de dimensiuni reduse, tocmai de aceea designerii apeleaza la diferite trucuri, pentru a-l face sa para mai mare. Pardoseala poate fi realizata din parchet sau dusumea alba ori din vopsea epoxidica, in aceasta culoare. Ca mobilier, foloseste piese minimale, iar pentru a-i conferi holului personalitate, decoreaza unul din pereti cu rame albe.

Hol alb

Livingurile albe sunt un must have pentru iubitorii stilului scandinav. Acesta a inceput sa se impuna in toate zonele lumii, fiind in topul preferintelor designerilor de interior. Pornind de la un living ce are pardoseala si peretii albi, se creeaza amenajarea in jurul unei piese de mobilier, care, in general, este canapeaua. Poti alege un coltar alb, minimalist, o canapea alba, cu brate mari si husa alba, cu influente shabby chic, sau un divan alb, din lemn ori din metal. Contrasteaza cu cateva elemente negre, gri sau albastru-electric si adauga un covor alb, cu fir lung, ce va transforma livingul intr-unul primitor si calduros.

Living alb

Bucatariile albe se bucura de un real succes in ultimele sezoane. Aceasta non-culoare poate fi folosita pentru a decora bucataria, indiferent de stilul acesteia. Astfel, este utilizata cu precadere in cazul stilurilor shabby chic si rustic. Daca iti amenajezi o bucatarie shabby chic, foloseste atat piese vechi, cat si motive florale, in culori pastelate. In bucataria rustica, accentele de culoare sunt redate prin intermediul accesoriilor decorative, in special al textilelor, sub forma de motive florale, geometrice si carouri, precum in imagine. Daca esti adepta stilului minimalist sau contemporan, atunci alege un mobilier simplu, cu fronturi albe, lucioase.



Sursa: http://condo.kudika.ro.

Pentru cereri de oferta si devize estimative: 0727.511.950.