vineri, 30 martie 2012

Fatade in nuante de roz, trandafiriu si portocaliu


O casa vopsita in nuante de roz poate parea feminina si jucausa, dar inchizand culoarea, rozul se va transforma intr-o nuanta plina de dramatism de trandafiriu sau portocaliu. Adaugati si un strop de galben si rozul se transforma intr-o nuanta stralucitoare de somon sau piersica.

Nuantele de roz se asociaza adesea cu alb, dar acel alb curat, cu galben pal, verde prafuit, gri, dar si cu cele din gama brun-roscat. Imaginile din galeria de mai jos va ofera cateva idei pentru vopsirea casei voastre.

Iar daca aveti nevoie de mai mult ajutor, este suficient sa cititi si celelalte articole pentru a vedea si alte culori.

Fatada vopsita cu roz puternic

Desi aceasta nu este o culoare traditionala pentru o casa in stil cabana, fatadele vopsite cu roz puternic dau vilei un contrast interesant cu placajul gri din piatra. Verdeata din jurul casei atenueaza putin puterea rozului utilizat.

Fatada roz cu alb

Cu siguranta nu v-ati dori sa zugraviti o casa mare in nuante de roz, dar culoarea vatei pe bat ofera un farmec de poveste acestei vile din Jackson, New Hampshire. Acoperisul gri accentueaza aspectul de "casuta din povesti" si nu suntem siguri ca barbatii ar aprecia atat de mult acest aspect. Dar cu siguranta copiii ar face-o, mai ales daca optati si  pentru florile de la intrare si ornamentele dantelate.

Fatada cu stucco de nuanta somonului

Banda portocalie de langa jgheaburi adauga energie acestei case in stil mediteranean, colorata in nuanta somonului. Culorile se armonizeaza foarte bine cu acoperisul de culoarea argilei. Nuanta numita “tangerin” a fost declarata culoarea anului 2012 la nivel international.

Fatada in culorile plajei

Pentru aceasta casa in stil neo-mediteranean s-au folosit doua nuante de portocaliu care accentueaza fatadele zugravite cu stucco. In combinatie cu acoperisul de culoarea argilei, culorile ne dau impresia unei plaje de nisip din zona mediteraneana.

Fatada decorata cu stucco portocaliu
Nuantele subtile de portocaliu si bej accentueaza detaliile acestei case mari fara a o incarca.