vineri, 24 februarie 2012

Renovare baie: Baie rosie cu putin alb

Pentru fanii culorii rosu prezentam mai jos cateva imagini cu o baie placata cu gresie si faianta rosie si alba.














marți, 21 februarie 2012

Idei mari pentru spatii mici

Pentru a amenaja spatiile mici este nevoie de mai mult decat imaginatie si inventivitate. Daca adaugi prea multe intr-o camera mica, va fi foarte aglomerat. Daca pui prea putine, nu va parea deloc atragatoare. Pentru a preveni astfel de situatii deprimante, dar si sentimentul ca nu e deloc spatiu in camera, luati in considerare urmatoarele sfaturi.

1. Alegeti un alt design pentru baia voastra mica: poate fi un lucru dificil de realizat, dar se poate face, ca in orice alta camera. Puteti adauga putina magie vizuala acestui spatiu retras si intim, schimband culorile, luminile sau diferite elemente de mobilier.

Eliminati tot ce ocupa spatiu fara sa aiba rost si de care nu aveti nevoie. Pentru a face rost de mai mult spatiu gasiti metode de a accentua in mod vizual aspectul camerei. Puteti monta o chiuveta pe un postament sau montata pe perete in loc de clasicul dulapior. O alegere foarte buna este si inlocuirea spatiilor de depozitare cu rafturi mai mici.

Intr-o baie mica, infuzia de spatiu mai mult poate fi obtinuta si prin utilizarea unor nuante de culori calde, atat pe pereti, cat si pentru mobilier, precum cele neutre, alburi si tonuri pastelate, adaugand stropi de culoare doar prin cateva accesorii.

Iluminatul este si el o metoda de a incepe procesul de “deschidere” a baii. Puteti alege iluminatul din tavan, lampile asezate pe mobilier, spoturile luminoare sau solutii mai scumpe, cum ar fi ferestre mari sau instalatii de iluminat mult mai complexe.





2. Luati in considerare punctul central al camerei: in mod obisnuit, cea mai mare piesa de mobilier din camera este considerata punctul de focalizare. In dormitor, spre exemplu, este patul. Asigurati-va ca punctul central sa contina multe culori care vor imbunatati si vor accentua restul camerei. Spre exemplu, daca peretii sunt verzi, puneti o patura sau un pled de aceeasi culoare.

Nu coplesiti camera pastrand mobila care nu va trebuie. Un dormitor ar trebui sa includa un pat, o noptiera, o comoda si o oglinda. Daca mai aveti loc disponibil, luati si o masuta pentru pat, care sa fie puternica si sa nu bagata sub pat cand nu va trebuie.

Pentru a adauga un strop de personalitate, puteti pune flori, rame cu fotografii si o lampa, alegand cu grija culorile, pentru a se potrivi cu restul elementelor colorate din camera. Daca punctul central al camerei este orice altceva in fara de pat, fiti creativi si decorati cu gust.




3. Energizati spatiul folosind oglinzi si culori: oglinzile amplasate pe pereti opusi dau senzatia unei camere mari. Ca si in cazul decorarii baii, culoarea este foarte importanta si pentru celelalte camere. Pentru ca face o camera sa para mai spatioasa, vopsiti peretii cu alb sau culori deschise. Puteti zugravi sau pune tapet doar pe un singur perete. Daca este posibil, alegeti si mobilier de culoare deschisa. Intotdeauna, folositi cel putin 3 culori, dar nu mai mult de 5. Incercati sa evitati monotonia.



4. Mai putin inseamna mai mult: simplicitatea este cheia pentru a face ca un spatiu mic sa arate mai mare. Cu cat sunt mai multe lucruri, cu atat casa va fi mai incarcata. Gasiti acel stil care vi se potriveste si adaugati retusuri usora si stilate pentru a destinde atmosfera, a avea un spatiu aerisit si primitor in acelasi timp.