luni, 9 februarie 2009

Idei originale date de designer .... sau nu !

Cati dintre dumneavoastra nu doriti sa va renovati casa, dar nu oricum, ci dupa ideile unui specialist in design interior? Cu siguranta sunteti multi si probabil ca doar jumatate dintre voi ati reusit sa va amenajati macar o camera. Decat deloc, spun unii, mai bine una, dar ce facem cu restul ? Strangeti cureaua, mai faceti un credit, mai dati 1000 de euro unui designer si pana aveti bani sa puneti in practica, deja moda a trecut si ideea este depasita. Atunci va resemnati cu gandul ca nu va permiteti un designer si va amenajati casa dupa propriile idei. Nu este intodeauna rau, ba chiar unii reusesc foarte bine si ii felicitam.
Pentru ceilalti care nu se pricep, dar isi doresc si ei o locuinta de invidiat, dam urmatorul sfat: cand alegeti echipa care va va renova casa, testati-o daca este capabila sa transforme ideile dumneavoastra in idei originale care sa va puna in valoare casa. Incercati sa alegeti o echipa al carei lider, sef de echipa, cum vreti sa il numiti, va va da idei fara sa va ceara mii de euro pentru consultanta. Nu credeti ca veti gasi? Nu fiti atat de siguri ! Anunturi Bucuresti

In cazul in care il gasiti, impreuna cu echipa sa, nu ii lasati chiar mana libera. Cooperati cu el si incercati sa luati numai ce este bun. El poate fi bineintentionat, dar nu pe placul dumneavoastra. Nu fiti politicosi, ca peste o luna sa demolati iar casa.

Dar mai ales, nu faceti concesii la bani. In momentul in care veti gasi o echipa asa cum am precizat mai sus, ganditi-va ca ati economisit banii pe care i-ati fi dat designerului si investiti-i in lucruri de calitate. Iar primele astfel de lucruri sunt materialele folosite la renovare. Un bun constructor si un bun consultant in domeniul amenajarilor interioare va stii intotdeauna sa combine cele mai bune materiale, din punct de vedere al raportului calitate-pret. Acesta va va recomanda ce materiale sa luati si ar fi bine sa il ascultati, pentru ca va va recomanda ce este mai bun si pentru dumneavoastra si pentru a-si usura munca.

Este total gresit sa va aprovizionati cu materiale cu cateva luni inainte de demararea lucrarii. Nu aveti de unde sa stiti cu ce idei vine lucratorul si nu stiti ce idei va mai vin pe parcurs. Strangeti banii si luati materialele impreuna cu constructorul sau seful de echipa.

In cadrul firmei ALEXXELA I&T TRADING SRL lucrurile stau in felul urmator: cunoastem clientul, mergem in locatia in care se vor desfasura lucrarile si discutam. In primul rand, responsabilul de lucrari observa situatia existenta si isi formeaza primele idei despre ce ar putea sau nu sa faca acolo. Apoi, potentialii clienti spun spun ce vor ei sa faca. Daca au doar idei vagi, in cateva minute, responsabilul nostru de lucrari le contureaza un plan si definitiveaza ceea ce pentru clienti erau doar simple idei de inceput. In cazul in care potentialii clienti nu au nicio idee si vor sa lase mana libera, responsabilul de lucrari prezinta cateva variante de amenajare, lasandu-i pe ei sa aleaga. Din experienta el stie ca trebuie sa le dea doar startul si apoi ii va corecta atunci cand o vor lua pe un drum gresit din punct de vedere tehnic sau al designului interior. Se discuta apoi de necesarul de materiale, cu aproximarea preturilor acestora, pentru a ne gandi la un buget. Aici apare pentru prima data vorba de bani si daca potentialii clienti isi permit. In cele din urma se ajunge si la discutia despre manopera. Toate se trec pe hartie si sunt lasate potentialilor clienti pentru a fi analizate si a se hotari daca ne suna pentru colaborare sau nu. In cazul in care ne devin clienti, un lucru este clar si bine stabilit de la bun inceput: consultanta in alegerea celor mai bune materiale si solutii este gratuita. De ce? Pentru ca inca mai suntem o firma careia ii place sa si ajute oamenii, nu numai sa ii scuture de bani. In plus, o idee pusa in practica la un client nu se va mai regasi la un altul. Incercam sa creem lucruri unice in fiecare lucrare pe care o executam.

Lucrand cu noi, ideile originale vor veni pe parcurs, de la dumneavoastra insiva, noi va vom da doar un mic imbold, iar cand casa va fi gata si toti prietenii va vor invidia, veti spune cu mandrie ca ati fost propriul designer.