miercuri, 17 iulie 2013

Cat costa sa renovezi o baie?



Daca ti-ai cumparat un apartament de 2 camere intr-un bloc vechi, cu siguranta si obligatoriu vei renova baia. Iar indicat este ca, in blocurile vechi, unde colcaie gandacii, sa schimbi cat mai multe, pentru a nu te trezi in timp cu cine ce surprize neplacute. Plus ca nu este prea igienic sa folosesti aceleasi obiecte si accesorii sanitare cu persoanele dinainte.

Problema insa o reprezinta intotdeauna banii. Renovarea de calitate, executata de profesionisti, intotdeauna costa. De aceea, am zis ca este bine sa va dam un exemplu, ca sa va faceti o idee despre cat costa sa renovezi o baie.

Pentru materiale preturile ar fi urmatoarele, bineinteles cu o marja de eroare, in functie de depozitele de unde se achizitioneaza, de gusturi, de calitate etc.:

- cada acrilica - 400 lei;
- sifon cada - 130 lei;
- chiuveta - 150 lei;
- masca chiuveta - 100 lei;
- baterie monocomanda cada - 200 - 250 lei;
- baterie monocomanda chiuveta - 100 - 150 lei;
- toaleta + bazin - 300 lei;
- calorifer port-prosop - 360 lei;
- robinet tur-retur - 50 lei;

- glet tavan - 100 lei;
- adeziv - 220 - 330 lei;

- tevi scurgere, tevi alimentare apa rece - apa calda, sifon pardoseala, robineti lucru si robineti coltar pt. siguranta - aprox. 600 de lei.

In afara de acestea, dupa ce decopertam, este posibil sa mai fie nevoie de indreptat pereti si ar mai fi materiale suplimentare de  circa 200 - 400 lei.

Gresia si faianta reprezinta alegerea cea mai dificila. Preturile in depozite incep de la 25 de lei/mp, dar trebuie sa fiti atenti si la calitate, altfel cat de bun ar fi faiantarul, tot se vor vedea diferente si mici erori la montaj. Este bine sa va consultati chiar cu meseriasul care o va monta atunci cand o alegeti, pentru a nu arunca banii pe fereastra.

Astfel, rezulta un total estimativ de 3700 – 4200 lei, doar materialele.

Si acum sa trecem la partea de manopera. Acum cativa ani era valabila o regula: cat costa materialele, atat costa si manopera. Astazi nu se mai aplica. Materialele s-au scumpit foarte mult, iar manopera a ramas, cel putin in cazul nostru, aceeasi de 4 ani de zile. Nu ne permitem sa crestem preturile, pentru ca ne vom pierde clientii.

Cam asa ar suna calculele la manopera, pentru o baie obisnuita de apartament cu 2 camere:

- decopertat - 25 mp gresie si faianta  x 6 lei/mp = 150 lei
- placare cu indreptare pereti - 25 mp gresie si faianta x 30lei/mp = 750 lei
- tavan gletuit, amorsat, zugravit - 4 mp x 25 lei/mp = 100 lei
- dezafectat instalatie veche - 150 lei
- schimbat instalatie apa calda-apa rece, scurgere - 350 lei
- sifon pardoseala - 80 lei
- montat cada - 200 lei (cabina dus - 250 lei)
- toaleta - 50 lei
- bazin toaleta - 50 lei
- chiuveta - 50 lei
- baterie monocomanda - 50 lei x 2 buc. = 100 lei (chiuveta si cada)
- accesorii baie (suport hartie igienica, suport prosop, sapuniera, etc.) - 170 lei toate.
-  montaj calorifer port-prosop - 150 de lei.

Total manopera: 2350 lei (pretul nu include TVA de 24%, care se adauga la emiterea facturii fiscale).

Perioada de executie: 10-13 zile lucratoare, in functie de dificultate.

Costurile nu sunt deloc agreabile, dar merita investitia, mai ales cand te muti in casa noua.

De la caz la caz, costurile pot diferi, de aceea pentru un deviz cat mai corect si un pret exact este bine sa cereti o evaluare la fata locului, care sa includa o discutie cat mai detaliata despre ideile pe care doriti sa le punem in practica, precum si despre bugetul de care dispuneti. Echipa noastra incearca intotdeauna sa ajute clientii sa se incadreze in banii de care dispun, fiind constienta ca traim cu totii din salarii nu prea mari.

Va prezentam mai jos imagini cu baia renovata de noi la preturile mentionate mai sus. Speram sa va placa si asteptam cererile dumneavoastra de oferte pe adresa de e-mail: alin.vasii@yahoo.com sau la numarul de telefon 0727.511.950.














Nu uitati sa intrati si pe profilul nostru de Facebook. Cauta Alexxela Amenajari interioare pentru a vedea mai multe albume cu lucrari executate de echipa noastra.

Modele de obiecte sanitare

De-a lungul timpului am renovat mai multe bai, prin urmare, ocupandu-ne si de partea de instalatii sanitare, am montat si obiectele sanitare ce se regasesc intr-o baie.

Va prezentam mai jos cateva imagini cu cele mai recente modele de obiecte sanitare montate de echipa noastra.






















Pentru preturi si cereri de oferta, precum si alte detalii referitoare la serviciile prestate de noi, va stam la dispozitie la nr. de telefon 0727.511.950.