luni, 26 septembrie 2011

O baie noua – Cereti sfatul unui instalator profesionist

Chiuveta, cada cu baterie dus si toaleta

Daca baia voastra are nevoie de o schimbare de look si doriti sa instalati noi accesorii sanitare si tevi,  trebuie sa angajati un instalator profesionist, pe care sa va puteti baza si va face o treaba buna.

Baile si accesoriile pentru baie exista pe piata sub o forma unei vaste game, de la baile traditionale care masoara 1800x2400 m pana la baile enorme de dimensiunile unei sali de bal si pana la cabinele micute de dus.

De la baile de sezut pana la jacuzzi-urile pline de bule, de la dusurile puternice la camarutele cu un dus subtil, apa joaca un rol important in rutina zilnica. Exista o gama variata si covarsitoare de produse pe piata de specialitate, de la bai cu hidromasaj, robinete care ne dau apa fara sa le atingem, robinete care combina apa, dusuri cu termostat, toalete care se atarna pe perete, bideuri si nu numai. Totusi, robinetii, tevile, accesoriile montate gresit pot duce la apa fierbinte cand va doriti un dus caldut sau la apa rece ca gheata in loc de una cu o temperatura placuta sau chiar la probeleme mai mari.

Vizitati un centru specializat in design-ul bailor

Informati-va bine ce tipuri de bai si obiecte si accesorii sanitare sunt in prezent disponibile pe piata, acest lucru fiind destul de usor de realizat si din confortul fotoliului de acasa, prin navigarea pe internet, prin magazinele si revistele de specialitate, care va pot oferi idei si sugestii referitoare la imbunatatirea aspectului locuintei. Odata ce ati decis care stil s-ar potrivi baii voastre, dar si bugetului, mergeti si la expozitiile din domeniu, pentru a vedea in practica ultimele noutati si produsele ce vi se ofera.

Schitati un plan al baii pe care o visati, inclusiv cu masuratori si note despre cum si unde vreti sa mutati diverse. Luati planul cu voi la magazin si discutati si cu vanzatorul despre obiectele ce s-ar potrivi mai bine. Unele magazine de specialitate va pot recomanda un instalator profesionist cu care colaboreaza si va poate da sfaturi exacte privind solutiile ce trebuiesc adoptate si va pot estima si un cost al lucrarii. Daca nu, cu siguranta puteti cauta pe internet,

Dus si rafturi pentru produse de baie
pe site-uri de specialitate, sau puteti face cercetari printre prieteni si cunostinte, ca sa fiti astfel siguri de seriozitatea instalatorului.

Gasirea unui instalator autorizat

Atunci cand alegeti un instalator, asigurati-va ca optati pentru acela care este recomandat cu incredere si a carui munca s-a dovedit a fi de calitate ridicata. Daca incearca sa va impresioneze adoptand un limbaj dificil de inteles, cu termeni sofisticati, nu este suficient, un instalator priceput va fi capabil sa asigure toate lucrarile, sa execute toate traseele si sa monteze toate accesoriile, care apoi vor functiona asa cum trebuie. Un instalator demn de incredere va aduce recomandari de la clientii anteriori si va va pune in legatura cu alti clienti pentru a-i evalua lucrarile executate.

Insistati sa va dea un deviz scris, nu fiti multumiti cu un cost estimativ declarat verbal si nu acceptati imediat pretul. Cel mai ieftin pret nu este intotdeauna si cel mai bun. Si vedeti si termenul de executie. Ambele parti trebuie sa fie de acord cu el.

Daca ati angajat un designer pentru a va ajuta cu renovarea baii, acesta poate sa colaboreze cu un instalator sau cu o echipa de especialisti care va executa lucrarea. Chiar si in aceasta situatie, verificati-le referintele si discutati cu clientii anteriori.


Apa este importanta – nu o irositi!

In loc sa tineti deschis robinetul atunci cand va spalati pe dinti, dati-i drumul atunci cand va clatiti. Veti obtine o economie de 9 litri de apa pe minut.


Un robinet care picura continuu iroseste in jur de 90 de litri de apa pe saptamana, asa ca grabiti-va sa-l reparati.


Accesorii baie
Apa incalzita se mentine mai mult timp calda intr-o baie din acrilic decat intr-una emailata, asa ca ganditi-va si la acest aspect cand faceti alegerea.

Economisiti apa prin petrecerea unui timp mai scurt intr-un dus cu termostat.

Sistemele moderne, de tragere a apei, sunt duale, cu un buton mare si cu unul mai mic, permitandu-va sa alegeti butonul mai mic pentru un debit de 4 l (ideal pentru deseurile lichide) sau butonul mare pentru deseurile substantiale.

Instalator de serviciu: Alin Vasii - 0727.511.950

Niciun comentariu: