miercuri, 20 ianuarie 2010

Tendinte 2010 in amenajarea bucatariilor si bailor

Anul acesta tendintele in amenajarea bailor si bucatariilor se pastreaza in mare parte ca si pana acum, dar exista si modificari de directie. Va prezentam mai jos cateva din tendintele internationale, care definesc liniile bailor si bucatariilor din 2010.

Bucatarii

1. Traditionalul este noul contemporan

Traditionalul va continua sa fie cel mai populat tip de design pentru anul 2010, contemporanul fiind cu putin in urma lui. Nuantele de alb vor fi cele mai des intalnite pentru bucatariile din 2010, in timp ce maroul, bejul si nuantele de culoarea osului vor fi populare.

2. Ciresul predomina

Ciresul va ramane cel mai popular lemn pentru dulapurile de bucatarie, urmat indeaproape de artar, in timp ce aninul de-abia de acum incolo va incepe sa fie mai des folosit. In ceea ce priveste finisajele, culorile comune sunt natural mediu, natural inchis, geamurile si lavabila alba. Celelalte culori pentru dulapuri si finisajele in nuanta natural deschis sunt in declin.

3. Pardoseala cu placi de ceramica

Placile de ceramica sau de portelan, precum si cele din piatra naturala, raman optiunile populare pentru podelele bucatariilor, dar lemnul masiv va domina peisajul mai mult decat oricand. Pentru blaturi, granitul continua sa fie cea mai aleasa optiune, iar cuartul vine puternic din urma.

4. Robinete flexibile

Robinetele standard pentru bucatarii vor pierde terenul in fata modelelor mai convenabile. Robinetele care se scot continua sa imi intareasca dominanta pe piata. Robinetele de bucatarie vor fi finisate cu nichel periat, urmat de otel inoxidabil, nichel satinat si – in mod surprinzator – crom lustruit.

Bai

1. Afara cu noul, introduceti vechiul

Designul traditional este cel mai popular pentru anul 2010. Bejul si nuanta osului vor fi cele mai des folosite culori pentru bai, urmate de nuantele de alb si cele de maro.

2. Ceramica si granit

Placile de ceramica si portelan raman materialele dominante pentru amenajarea bailor, dar si cele din piatra naturala pastrandu-se aproape la acelasi nivel ca si pana acum. Pentru baile cu orgoliu, granitul ramane regele, cuartul si marmura dand semne ca ar putea deveni populare.

3. Corpuri simple

Mai mult decat niciodata, corpurile cele mai populare vor fi cele albe. Pentru chiuvete, modelele simple sunt cele mai appreciate, urmate de cele integrate, chiuvetele gen nava si cele cu picior.

4. Finisajele

Finisajele robinetelor sunt similare cu cele recomandate si pentru bucatarii, nichelul periat detinand conducerea in 2010. Cromul lustruit si nichelul satinat vor fi si ele incorporate in numeroase bai, asa cum s-a inceput in 2009.

Niciun comentariu: