marți, 1 decembrie 2009

Gresie si faianta pentru bucatarie

Am finalizat de curand inca un apartament de doua camere, renovat complet. Pentru cei ce nu ne cunosc inca stilul, renovat complet inseamna ca, intai, am daramat si decopertat totul, apoi am pornit cu renovarea. Materiale noi, de calitate, care sa asigure o garantie a lucrarilor de cativa ani buni.

Din tot acest apartament, ne-am gandit sa va prezentam cateva idei pentru gresie si faianta din bucatarie, pentru ca in aceasta perioada, majoritatea romanilor se pregateste pentru sarbatori, asta incluzand si mici renovari prin casa, in special in bucatarie sau baie.








De data aceasta, clienta noastra si-a ales singura gresiasi faianta, noi doar i-am recomandat depozitul.

Nu uitati! Doar faptele arata cat de bine lucram si de aceea, va invitam sa vizitati lucrarile executate de noi pana acum, pentru a va convinge de calitatea serviciilor prestate!

sâmbătă, 3 octombrie 2009

O alta baie superba si un client multumit devenit prieten

Un client tanar, student la Arhitectura, care si-a imaginat cum o sa arate baia din apartamentul lui, ne-a contactat acum cateva saptamani si a considerat suntem capabili sa punem in practica designul conceput de el. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor, clientul a fost multumit, ne-a devenit si prieten si colaborator, iar noi va dam doar cateva indicii despre cum arata baia.





vineri, 2 octombrie 2009

Apus de soare in Confort City




Asa se vede apusul de soare de la etajul 10 al unui bloc din complexul rezidential Confort City Popesti Leordeni.

Superb nu?

marți, 8 septembrie 2009

Izolati-va balconul !

A venit toamna, vremea e urata, poate se va mai indrepta, dar intr-un final, frigul se va instala si ne va face din nou probleme.

Pentru blocurile vechi, una dintre cele mai dureroase probleme este igrasia din zona balconului, condensul si curentul rezultat.
Ce aveti de facut? Sa va izolati balconul ! Mai aveti timp inca sa preveniti problemele pe care stiti ca le-ati avut si anul trecut !
Polistiren, gips-carton verde si o mana priceputa va vor scapa pentru totdeauna de durerile de cap date de balcon.
Si daca doriti sa imbinati utilul, placutul si arta, nu uitati ca va punem la dispozitie si sfaturile consultantului nostru in Feng-Shui, Diana Roman.



joi, 16 iulie 2009

joi, 9 iulie 2009

Feng-shui

Va invitam la un nou eveniment cu tematica Feng Shui organizat de Lady4Ever. http://www.fengshui-studio.ro

joi, 21 mai 2009

O baie si o bucatarie...

Criza ne-a afectat pe toti, dar asta nu inseamna ca nu mai avem grija de casele noastre si nu ne dorim sa locuim intr-un spatiu frumos amenajat, confortabil si util. Un buget redus si o echipa care isi da interesul pot sa creeze un lucru frumos, de bun simt si care aduce o mare bucurie in sufletele unor oameni.

Imaginile urmatoare prezinta o baie si o bucatarie, dintr-o garsoniera, ambele renovate de echipa ALEXXELA I&T TRADING SRL. Bugetul a fost redus, dar implicatia si satisfactia au fost majore la finalizarea lucrarilor.





Aceasta este bucataria, sau cel putin un perete si pardoseala. Nu am pozat dupa ce s-a montat mobila pentru a se observa mai bine detaliile placarii cu faianta si gresie.





Baia - mult mai indragita decat bucataria, cu un efect mult mai puternic. Clientii nostri au fost mai mult decat multumiti de rezultat.

Materialele au fost cumparate de clienti, cu foarte putine sfaturi din partea noastra. Design-ul pentru bucatarie si baie, culoarea si modelul gresiei si faiantei au fost alese tot de ei. Meritul nostru este sirul de placi de faianta alba din baie, pentru a sparge putin rosul aprins, dar si calitatea lucrarilor.

Concluzia: se poate, important e sa vrei !

miercuri, 13 mai 2009

Feng Shui - promotie anti-criza


CRIZA ITI DA TARCOALE? OCOLESTE-O CU ZAMBETUL PE BUZE!

Realitate sau mesaj subliminal? Criza economica iti da tarcoale, incercand sa-si croiasca drum catre ograda ta? Inchide-i usa in nas!

Aplicand principiile minunate ale Feng Shui poti depasi cu usurinta momentele dificile din viata.

Secretul ? Echilibrarea energetica a spatiului in care traiesti. Activarea zonelor care guverneaza bunastarea, prosperitatea, cariera, atragerea de noi oportunitati, faima si bunul renume. Folosirea directiilor favorabile pentru atragerea prosperitatii, armoniei, pentru a avea succes la o negociere sau la un interviu.

Criza ta este mai mult de natura interioara? Arunca vechiturile, energizeaza spatiile si colturile din casa ta care reprezinta autocunoasterea, respectul de sine, sanatatea, relatiile cu ceilalti, dragostea, sprijinul persoanelor influente.
Ai mai incercat sa folosesti remedii Feng Shui, dar nu ai obtinut rezultatele dorite? Stabileste o intalnire cu un consultant Feng Shui profesionist pentru ca zambetul tau sa lumineze iar!

In lunile mai si iunie Feng Shui Studio va ofera:

· discount de 10% din pretul obisnuit pentru consultanta si echilibrare Feng Shui spatii comerciale si birouri ;
· cadou tablou de birou cu “Buddha care rade” sau alt motiv legat de cariera/prosperitate.

vineri, 1 mai 2009

Imagini gresie si faianta, diverse modele




Imaginile de mai sus sunt imagini ale lucrarilor executate de echipa noastra, sub coordonarea lui Alin Vasii.

miercuri, 15 aprilie 2009

Cum alegem culorile cu care zugravim?

Cand vine vorba de decoratiuni, alegerea culorilor poate fi o provocare. Cu siguranta credeti ca sunt atatea posibilitati din care puteti alege, dar va veti trezi cu sentimentul ca de fapt sunt foarte putine si nu stiti de unde sa incepeti. De aceea, incercam sa va dam cateva sfaturi pentru a nu va simti coplesit cand faceti aceasta alegere. Pana la urma, culoarea va da tonul in camera.

Fiti rabdatori
Este bine sa strangeti mostre de culori cand planificati designul unei camere, dar nu luati decizia finala pana nu ati creionat camera in intregime. Vopseaua se gaseste intr-o varietate infinata de culori si este cel mai versatil element al decorarii camerelor, cea mai usor de schimbat si cea mai ieftina. Faceti-va o idee, dar decideti dupa ce v-ati gandit si la covoare, tapet, alte materiale si decoratiuni.

Studiati cu atentie culorile
Veti gasi indicii despre diversele nuante ale culorilor pe o folie cu mostre. Chiar daca nu v-ati gandit sa folositi o nuanta mai inchisa, priviti cu atentie toate culorile. Decideti daca familia de culori pe care ati pornit este potrivita pentru locuinta voastra.

Alegeti finisajul culorii
Acordati atentie ce finisaj al culorii se potriveste cel mai bine proiectului vostru. Cel mat va ascunde imperfectiunile peretilor, dar cel lucios va reflecta mai bine lumina.

Cald sau rece?
Cand ne referim la culori spunem ca sunt calde sau reci. Portocaliul, rosul si rozul sunt considerate culori calde, in timp ce albastrul, verdele si violetul sunt reci. Cunoasteti teoria din spatele culorii pentru a va ajuta sa alegeti nuanta potrivita pentru starea pe care doriti sa o creati.

Albul nu e intotdeauna alb
Incercarea de a gasi albul perfect poate fi o aventura! Bejurile si albul au nuante subtile, asa ca trebuie sa comparati mostrele din materialele si pardoselile folosite pentru a determina daca pentru camera voastra merge un alb rozuliu caldut, un alb cu nuante galbui sau un alb mai rece, albastrui.

Faceti insemnari in timp ce cumparati
Ar fi bine sa notati pe spatele mostrelor cu culori numele magazinelor din care le-ati luat si denumirea exacta a nuantei, daca aceasta nu este deja imprimata. Pentru ca majoritatea magazinelor cu materiale de constructii si de decoratiuni au mai multe marci de vopsea veti descoperi nuanta perfecta, dar daca nu veti nota veti uita de unde ati luat mostra. Si o veti lua de la inceput!

Folositi lumina
Cea mai buna metoda de a descoperi “puterile” unei culori este sa o priviti in diverse lumini. Mergeti cu mostra afara pentru a vedea culoarea in lumina naturala. Priviti-o intr-o lumina incandescenta sau fluorescenta. Mai mult, puneti toate culorile, materialele si accesoriile in camera in care le va fi locul. Vedeti cum se comporta culorile acolo.

Intrebati, Intrebati, Intrebati!
Pentru sfaturi despre culori cautati online sau la magazinele locale specializate in vopseluri. Spuneti-i specialistului despre proiectul vostru si cum vreti sa decorati. Intrebati-l ce va recomanda si de ce.

Uitati-va la tavan
Culorile deschise sunt cele mai placute pentru tavan, pentru ca acesta este vazut din umbra. Daca vreti ca tavanul sa se potriveasca peretilor, cumparati vopsea pentru tavan cu una sau doua nuante mai deschisa decat vopseaua peretilor (pe mostrarul cu culori). Sau, diluati culoarea de pe pereti cu vopsea alba, folosind proportia 25% culoare la 75% alb.

Incercati-o pe diverse marimi
Cand sunteti siguri ca ati gasit culoarea perfecta aplicati-o pe ceva pentru a o testa. Vopsiti o bucata de material sau o bucata din perete. Priviti-o in timpul diminetii, zilei, serii, noptii. Cum arata cu camera cu podea, cu perdele, draperii sau alte materiale? Daca nu se potriveste, luati alta mostra si incercati din nou. Ar fi bine sa incercati 3 culori odata ca sa economisiti timp. Astfel veti gasi culoarea potrivita.

Perspectiva spatiului
Pentru o imagine buna a culorilor, puneti mostrele de vopsea pe perete (vertical) si mostrele de covoare pe podea. Procedand astfel veti vedea cum se aseaza culorile in spatiu.

Contaminarea culorilor
Odata ce ati vopsit un perete ca test vedeti daca aceasta culoare este afectata de celelalte culori din camera. Spre exemplu, daca aveti camera vopsita in roz si mostrele voastre sunt bej, este foarte posibil ca rozul sa influenteze bejul, schimbandu-i culoarea. Acelasi lucru este valabil si la albastru si galben. Sau daca aveti draperii colorate la ferestre, culoarea lor se va reflecta in noua culoare a peretilor. Pentru a va face o idee corecta despre cum va arata camera, plasati mostrele de vopsea pe pereti si mostrele de pardoseala pe jos. Observati concordanta culorilor in lumina naturala. Alegeti acea combinatia care va da un aspect neutru al camerei.

Lasati sa se usuce
Vopseaua uda arata diferit fata de cea uscata. Nu va panicati cand vedeti vopseaua aplicata pe pereti. Lasati-o sa se usuce, apoi verificati-o cu alte mostre (materiale, mobila, covoare) pentru a va decide daca arata bine sau nu. Vopseaua poate arata rau si intr-o camera goala. Aduceti in camera cateva lucruri, un scaun, un tablou, pentru a vedea cum merg impreuna.

Tineti la indemana vopsea alba
Nu strica niciodata sa aveti la indemana ceva vopsea alba, sigilata intr-un recipient. Folositi-o pentru a deschide anumite culori pe care le credeti prea inchise. Sau pentru a dilua vopseaua pe care o folositi la tavan. Dar aveti grija sa folositi acelasi tip de vopsea, sa amestecati foarte bine si sa faceti destula vopsea noua pentru a finaliza proiectul. Mai tarziu va fi imposibil sa obtineti acelasi amestec.

Acordati-i timp
Obisnuirea cu noua camera va lua cateva zile. O culoare noua indrazneata va parea coplesitoare la inceput. Puneti mobila, covoarele si alte materiale prin camera. Veti fi placut surprinsi sa vedeti ca noua culoare este in armonie cu celelalte elemente ale camerei.

Nimic nu este imposibil, mai ales cand toata aceasta alergatura este pentru casa voastra si satisfactia va fi una de proportii la final.

Nu ezitati sa cereti ajutorul specialistilor si mai ales, daca nu va zugraviti voi insiva casa, implicati-va alaturi de echipa de amenajari interioare in alegerea nuantelor.
-->habitamos -->

marți, 10 martie 2009

Recunostinta unei prietene si cliente fidele

Prietenii pot fi foarte buni consilieri si te pot ajuta atunci cand pui pe picioare o afacere. Iti ofera un sfat, suport financiar, un umar pe care sa versi lacrimi, iti ofera cunostintele lor intr-un domeniu sau altul sau mai bine spus iti ofera totul pentru a te ajuta.


Si ALEXXELA a avut nevoie de astfel de prieteni la inceputurile ei, dar si acum. Cu cat noi ne dezvoltam, cu atat mai mult implicam anumiti prieteni pentru a ne ajuta si ei cum pot, fiindu-le recunoscatori din tot sufletul.

Dar pentru unii prieteni, pentru cei de vaza si cei mai apropiati de sufletul nostru, mai oferim si altceva: sfaturi legate de amenajarea casei, punem mana si ajutam cand se monteaza ceva, lucruri marunte si nu chiar, la care ne pricepem si ar fi urat din partea noastra sa nu ii ajutam.

O astfel de buna prietena este si domnisoara Alina Popa, pe care o salutam respectuos pe aceasta cale, o prietena exceptionala, care nu a ezitat niciodata sa ne ajute si pe care am incercat si noi sa o ajutam prin termoizolarea balconului, pe unde batea crivatul si ii aducea numai necazuri in frumoasa si intima ei locuinta.

Din partea ei am primit multumiri si laude si multe recomandari, dar mai presus de toate am primit .... poezie.

Iata ce dedicatie ne-a facut Alina pentru a ne multumi pentru ajutorul acordat:

"Doua maini cu-ndemanare,
Va ridic-o casa mare,
Ce se-nvarte dupa soare,
Bucuria-i mare, mare."


"O caramida, poate doua,
Un glet si o galeata noua,
Munceste Alin in casa noua
Caci nimeni nu este ca el
In vila sau pe santier."


"Grevei tevilor din casa
I se alatura o masa,
Un instalator mai bun
Nu gasesc niciunde-cum.
Crezi? Eu zic sa pariem !
Iute iute il chemam,
Pe Costin cel iscusit,
Care iute a sosit
Cu ciocanul de lipit."

Multumim stimatei prietene si cliente pentru increderea in meseriasii nostri si mai ales in cei doi responsabili de lucrari Alin si Costin.

miercuri, 4 martie 2009

Spatiul din casa in care locuim

In apartamentele contemporane de dimensiuni reduse, una dintre cele mai importante probleme care se pun in amenajarea interiorului este economisirea spatiului.

Necesitatea de a obtine printr-o aranjare judicioasa a obiectelor un maxim de confort, o impresie de largime, de libertate, este nu numai un imperativ de ordin rational, functional, ci si unul de ordin psihic si estetic.

Cum se obtine echilibrul intre repartizarea spatiului, asezarea volumelor, distribuirea suprafetelor? Cum sa combinam obiectele care ne inconjoara ca sa nu ne striveasca, ci, dimpotriva, sa ne dea senzatia ca putem colabora cu ele, ca ele sunt in fiecare clipa gata sa ne sara in ajutor?

Ceea ce ne lipseste este nu numai un dram de educatie estetica, dar mai cu seama cunoasterea unor principii calauzitoare, care pot sa ne ajute sa rezolvam singuri problema amenajarii interioarelor. Pentru a judeca echilibrul suprafetelor si al volumelor trebuie sa ne obisnuim sa privim fiecare lucru in raport cu celelalte, tinand seama totodata de masa generala a obiectelor, stergand, estompand intr-o prima faza detaliile. Astfel, este necesar un dozaj bine masurat si o alaturare bine gandita intre volumele grele, masive si cele usoare, delicate. O canapea - mobila "plina", importanta - trebuie sa fie inconjurata de obiecte "aerate", usoare, pentru a se crea astfel o echivalenta in ansamblul general.
In aceasta cautare a echilibrului, mai dificila este rezolvarea opunerii suprafetelor asezate orizontal fata de cele asezate in inaltime. Aceasta ruptura a continuitatii orizontale, prin introducerea unor verticalitati, da nastere unei adevarate emotii estetice si este, impreuna cu echilibrul dintre greu si usor, decorat si nedecorat, ca o "muzica" pentru ochi.

In ansamblul sau, mobilierul poate fi dispus in diferite moduri in aceeasi incapere, unele persoane schimband adesea aranjamentul obiectelor pentru a da, din cand in cand, un aspect nou interiorului si pentru a scoate in evidenta un obiect sau altul.

Nu insa orice aranjament este favorabil din punct de vedere estetic. Dupa modul in care sunt asezate mobilele, incaperea poate sa para mai mare sau mai mica, mai frumoasa sau mai urata. Se accepta ideea ca o arhitectura este frumoasa daca are un spatiu interior care ne atrage, ne inalta, ne domina spiritual si este urata daca are un spatiu interior care ne irita, ne oboseste. Fie ca este vorba de arhitectura cladirilor propriu-zise sau de cea a interioarelor, acestor considerente trebuie sa le adaugam patru cerinte majore a caror rezolvare conduce la solutionarea optima a spatiilor:

- o scara umana atat din punct de vedere practic, cat si estetic;
- o economie in utilizarea spatiilor;
- microclimatul cel mai bun;
- economie in exploatare si intretinere.
Necesitatile sociale, care cer astazi arhitecturii rezolvarea in primul rand a locuintei pentru familia obisnuita, au materializat conditiile reale pentru crearea asa-zisului "plan liber". Arhitectura moderna stabileste cu ajutorul unor mari ferestre, devenite de acum pereti de sticla, contactul absolut dintre spatiul interior si cel exterior. Spatiul modern "reediteaza nazuinta gotica spre continuitatea spatiala, dar nu ca scop final in care s-ar putea include elementul dinamic, ci ca un rezultat al reflexului social. Reia intreaga experienta baroca a suprafetelor ondulate si a miscarii volumetrice, dar nu in slujba unor idealuri estetice, ci din considerente functionale. "

De toate acestea si de multe altele, cu totii, constructori sau oameni simpli care doresc renovarea unei case, trebuie tinut cont. De toate acestea si nu numai trebuie sa se tina seama pentru a proiecta o casa de vis, o casa functionala, spatioasa si placuta ochiului.

luni, 23 februarie 2009

De unde ne luam clientii...

Scurt si la obiect: clientii ni-i luam de pe net sau din recomandari. De pe net : punem anunturi, lumea suna, noi raspundem si discutam. Anunturi Din recomandari: primii clienti ne-au recomandat, iar acum prietenii lor sau cunostintele lor vin la noi, pentru ca au primit dovada a ceea ce putem face. Va asteptam si pe dumneavoastra sa va convingem de ce putem face !

luni, 9 februarie 2009

Idei originale date de designer .... sau nu !

Cati dintre dumneavoastra nu doriti sa va renovati casa, dar nu oricum, ci dupa ideile unui specialist in design interior? Cu siguranta sunteti multi si probabil ca doar jumatate dintre voi ati reusit sa va amenajati macar o camera. Decat deloc, spun unii, mai bine una, dar ce facem cu restul ? Strangeti cureaua, mai faceti un credit, mai dati 1000 de euro unui designer si pana aveti bani sa puneti in practica, deja moda a trecut si ideea este depasita. Atunci va resemnati cu gandul ca nu va permiteti un designer si va amenajati casa dupa propriile idei. Nu este intodeauna rau, ba chiar unii reusesc foarte bine si ii felicitam.
Pentru ceilalti care nu se pricep, dar isi doresc si ei o locuinta de invidiat, dam urmatorul sfat: cand alegeti echipa care va va renova casa, testati-o daca este capabila sa transforme ideile dumneavoastra in idei originale care sa va puna in valoare casa. Incercati sa alegeti o echipa al carei lider, sef de echipa, cum vreti sa il numiti, va va da idei fara sa va ceara mii de euro pentru consultanta. Nu credeti ca veti gasi? Nu fiti atat de siguri ! Anunturi Bucuresti

In cazul in care il gasiti, impreuna cu echipa sa, nu ii lasati chiar mana libera. Cooperati cu el si incercati sa luati numai ce este bun. El poate fi bineintentionat, dar nu pe placul dumneavoastra. Nu fiti politicosi, ca peste o luna sa demolati iar casa.

Dar mai ales, nu faceti concesii la bani. In momentul in care veti gasi o echipa asa cum am precizat mai sus, ganditi-va ca ati economisit banii pe care i-ati fi dat designerului si investiti-i in lucruri de calitate. Iar primele astfel de lucruri sunt materialele folosite la renovare. Un bun constructor si un bun consultant in domeniul amenajarilor interioare va stii intotdeauna sa combine cele mai bune materiale, din punct de vedere al raportului calitate-pret. Acesta va va recomanda ce materiale sa luati si ar fi bine sa il ascultati, pentru ca va va recomanda ce este mai bun si pentru dumneavoastra si pentru a-si usura munca.

Este total gresit sa va aprovizionati cu materiale cu cateva luni inainte de demararea lucrarii. Nu aveti de unde sa stiti cu ce idei vine lucratorul si nu stiti ce idei va mai vin pe parcurs. Strangeti banii si luati materialele impreuna cu constructorul sau seful de echipa.

In cadrul firmei ALEXXELA I&T TRADING SRL lucrurile stau in felul urmator: cunoastem clientul, mergem in locatia in care se vor desfasura lucrarile si discutam. In primul rand, responsabilul de lucrari observa situatia existenta si isi formeaza primele idei despre ce ar putea sau nu sa faca acolo. Apoi, potentialii clienti spun spun ce vor ei sa faca. Daca au doar idei vagi, in cateva minute, responsabilul nostru de lucrari le contureaza un plan si definitiveaza ceea ce pentru clienti erau doar simple idei de inceput. In cazul in care potentialii clienti nu au nicio idee si vor sa lase mana libera, responsabilul de lucrari prezinta cateva variante de amenajare, lasandu-i pe ei sa aleaga. Din experienta el stie ca trebuie sa le dea doar startul si apoi ii va corecta atunci cand o vor lua pe un drum gresit din punct de vedere tehnic sau al designului interior. Se discuta apoi de necesarul de materiale, cu aproximarea preturilor acestora, pentru a ne gandi la un buget. Aici apare pentru prima data vorba de bani si daca potentialii clienti isi permit. In cele din urma se ajunge si la discutia despre manopera. Toate se trec pe hartie si sunt lasate potentialilor clienti pentru a fi analizate si a se hotari daca ne suna pentru colaborare sau nu. In cazul in care ne devin clienti, un lucru este clar si bine stabilit de la bun inceput: consultanta in alegerea celor mai bune materiale si solutii este gratuita. De ce? Pentru ca inca mai suntem o firma careia ii place sa si ajute oamenii, nu numai sa ii scuture de bani. In plus, o idee pusa in practica la un client nu se va mai regasi la un altul. Incercam sa creem lucruri unice in fiecare lucrare pe care o executam.

Lucrand cu noi, ideile originale vor veni pe parcurs, de la dumneavoastra insiva, noi va vom da doar un mic imbold, iar cand casa va fi gata si toti prietenii va vor invidia, veti spune cu mandrie ca ati fost propriul designer.